menu

Amelia Island Concours and events 2017

Alex had dit jaar het privilege om het fantastische Amelia Island event bij te wonen.

Na een lange reis is het altijd goed om in Florida te zijn en de warmte van het land te voelen, en natuurlijk de vele vrienden die je ontmoet.

Als je 's ochtends vroeg je ogen opent en al de geweldige klassiekers op het grasveld van je hotel ziet staan, dan weet je dat je in automotive hemel bent!

Waar je ook gaat, de auto's vliegen je om de oren.

Van Bonhams door naar Gooding's, om te drinken met de RM-jongens. Vrijdag en zaterdagavond was RM en zaterdagmorgen Gooding. Sommige auto's waren erg mooi, maar anderen waren nogal teleurstellend, bijvoorbeeld een mooie auto zonder enige historie.

Zaterdags vond het Concours plaats bij ons hotel, in plaats van zondag (door regenverwachting). Om 07:00 gingen we het gras op en zelfs toen al was het behoorlijk druk met een hoop mensen en auto's die aankwamen. Voor een concours is dat eigenlijk het leukste onderdeel, wanneer de auto's nog rondrijden en je de fantastisch motorgeluiden kan horen.

Vrienden en clienten ontmoeten, en ook nieuwe vrienden maken, is waar deze evenementen voor zijn.

We hebben een zeer mooie auto voor een vriend gekocht en hebben verder nog geprobeerd enkele andere dingen te kopen, maar dit slaagde uiteindelijk niet.

Ook hebben wij een speciaal Porsche event, de Werks Reunion, bezocht, echter was de hoeveelheid klassieke 911's en 356's enigszins teleurstellend. Qua moderne Porsche moeten het er wel zo'n 1000 geweest zijn! Goed om te zien dat ook die eigenaren graag zulke events bij wonen.

Naast de grote veilinghuizen waren er ook kleinere en nieuwere deelnemers die hun evenementen op en om het concours hadden. Leuk om te bezichtigen en ook goed om te zien dat daar behoorlijk wat verfrissende auto's uit Europa te zien waren, soms zelfs nog met hun Italiaanse of Nederlandse kentekens.

Op het concours waren veel indrukwekkende auto's te bezichtigen en een gave Alfa Romeo 8C 2900 won de 'Best of Show' prijs, ookal glom de auto iets te Amerikaans voor Alfa Romeo standaarden.

Verder was er nog een mooie Ferrari 250 SWB die helaas niet met ons mee naar huis wilde.

Na vier dagen Florida was het dan weer tijd om terug naar Nederland te keren, maar we zijn er zeker van dat we volgend jaar weer van de partij zijn!

Vestigingen

KNAC Ambassadeur

VSOC

Mme Curiestraat 8
2171 TW Sassenheim

T: +31 (0) 252 218 980
F: +31 (0) 252 218 981
E: info@vsoc.nl

Archief

Nieuws en evenementen

Happy Holidays

zaterdag 21 december 2019, 15:42:17
Alex and the team at VSOC would like to wish you a Merry Christmas and happy holidays! Best wishes to all ... » meer informatie